Strike Out

Het verhaal van Gregory en Jason Halman begint ruim voor hun geboorte op de witte Arubaanse stranden waar Eddy Halman in de jaren ’60 zijn Amerikaanse honkbaldroom najaagt. In 1972 landt hij met het Antilliaanse team op Nederlandse bodem, en hij besluit te blijven.

De broertjes Halman, geboren in Haarlem, blijken uitzonderlijke honkbaltalenten. Van jongs af aan dromen ook zij van een carriére in mythische sporttempels zoals Yankee Stadium. Vader Eddy leert zijn kinderen te vechten voor hun dromen en het beter te doen dan hijzelf heeft gedaan. Als tieners vallen ze op bij Amerikaanse scouts van grote clubs. Gregory tekent op zijn zestiende al een contract; naar verwachting zal zijn jongere broer Jason snel volgen. Zeven jaar later speelt Gregory in de Amerikaanse Major League en wordt hij misschien wel de nieuwe homerunkoning van Amerika. Jason is international bij Oranje en topspeler bij het Haarlemse Kinheim.

Dan gaat het mis. Op 21 november 2011 steekt Jason in een psychose zijn broer en beste vriend Gregory dood. Wereldwijd wordt geschokt gereageerd.

Strike out is een bijzonder verhaal over toekomstdromen en broederliefde met een zeer dramatische afloop. Het leest als een roman.

Te koop bij Bol.com