Hollandse Honkbalhelden

De Nederlandse honkbalploeg is een van de meest succesvolle Nederlandse sportploegen van de laatste jaren. In 2011 werd het team wereldkampioen in Panama en in 2013 haalde Oranje de halve finales van de World Baseball Classic, het WK waar ook de beste profs aan meedoen. In het fotoboek ‘Hollandse Honkbalhelden’ nemen sportjournalist Maarten Kolsloot en fotograaf Henk Seppen je mee achter de schermen van het succes. Met veel oog voor detail beschrijven zij de wonderlijke karakters en de ontroerende verhalen van het Nederlands team. Er is onder meer aandacht voor het plotselinge vertrek van bondscoach Brian Farley en de sensationele overwinningen op Cuba in 2013. Met spectaculaire foto’s van de belangrijkste momenten en personen. Niets blijft ongezien of onbesproken.
Over de auteurs:
Henk Seppen
Fotograaf Henk Seppen volgt het Nederlandse honkbal al jaren op de voet. Zijn werk verschijnt onder meer in Het Parool en De Telegraaf. In maart 2013 reisde hij vier weken met de honkballers de wereld rond en legde hun jacht op een nieuwe wereldtitel vast.
Maarten Kolsloot
Journalist Maarten Kolsloot werkte de afgelopen twee jaar als correspondent in Amerika en deed verslag van de Major League Baseball voor onder andere Het Parool en NUsport Magazine. Hij was er in 2011 in Panama als enige schrijvende journalist bij toen Nederland wereldkampioen werd en schreef daar het boek ‘Honkbalgoud’ over. In 2013 zag hij hoe Nederland die titel in San Francisco verloor.
Publiciteit
Er komen voorpublicaties van het boek in meerdere sportbladen. Auteur Maarten Kolsloot is de afgelopen jaren regelmatig op radio en televisie als honkbalexpert. Ook voor dit boek zal hij diverse interviews geven.

Recensie(s)

Het Nederlands honkbalteam heeft zich ontwikkeld tot een ploeg van formaat. Voorlopige hoogtepunten zijn de wereldtitel in 2011 en de halve finale in 2013. De aanloop tot deze successen, de begeleidende trainers, hoogte- en dieptepunten op deze route, het wordt met vaart, vlot, met veel saillante details neergezet en gelardeerd met veel mooie kleurenfoto’s van divers formaat. Foto’s en korte beschrijving van de 36 spelers en coaches op dit traject, uitslagen, bronvermelding, begrippenlijst en dankwoord completeren het plaatje. De auteurs worden kort voorgesteld. Een compleet overzicht en een goed boek voor hen die interesse in deze sport hebben.

Theo Rombouts

Te koop bij Bol.com